Marţi, 16 Aprilie 2024
Administrarea Padurilor
USR-iştii au dezbătut cu un inginer silvic problema tăierilor ilegale de arbori şi au aflat că în Bihor nu există defrişări PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - forestnews
Vineri, 03 Martie 2017 13:37
O dezbatere organizată joi seară de USR Bihor pe tema defrişărilor şi a modificării OUG 51 din 2016, prin care s-au stabilit amenzi mari pentru tăierile ilegale de arbori, n-a adunat prea mulţi curioşi. În cafeneaua Kosher s-a strâns doar 25 de oameni, majoritatea membri USR Bihor şi doar vreo doi-trei ecologişti neafiliaţi politic.
Citeşte mai mult...
 
Câți metri cubi de lemne pot tăia proprietarii de păduri… PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Cronica Romana
Duminică, 25 Octombrie 2015 19:06
Persoanele fizice care deţin în proprietate o anumită suprafaţă de pădure pot tăia lemn de foc, pentru consumul propriu, în cantitate de până la 5 metri cubi, spune Romel Buzescu, şeful Gărzii forestiere Caraş-Severin.
Citeşte mai mult...
 
Strategia forestieră, finalizată în 2015 PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Buna Ziua Brasov
Luni, 08 Iunie 2015 11:27
Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) vrea să finalizeze în acest an Strategia Forestieră pe o perioadă de 10 ani, iar printre obiectivele principale ale acestui document se află împădurirea terenurilor degradate, în medie, 10.000 de hectare anual şi înfiinţarea a 1.000 de hectare de perdele forestiere în fiecare an.
Citeşte mai mult...
 
Dupa STS si SRI va pune umarul la combaterea taierilor ilegale PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Agerpress
Miercuri, 17 Decembrie 2014 17:40
Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic și de Vânătoare /ITRSV/ din întreaga țară trebuie reformate obligatoriu, iar acest lucru trebuie abordat foarte serios, a declarat, luni, în cadru audierilor din comisiile de specialitate din Camera Deputaților și Senat, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu.
Citeşte mai mult...
 
Paradoxuri statistice: în România se taie păduri de patru ori mai mult decât se regenerează, dar fondul forestier creşte PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Adevarul
Luni, 02 Iunie 2014 05:56

Statisticile oficiale arată că în 2013 au fost parcurse cu tăieri 108.315 hectare de pădure şi a fost regenerată o suprafaţă de doar 26.285 de hectare. Cu toate acestea, „fondul forestier al României a crescut cu 0,1%, ajungând la o suprafaţă de 6,54 milioane de hectare, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Citeşte mai mult...
 
Fondul forestier este supus de ani buni la un fel de jaf PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Ministerul Mediului si Padurilor
Miercuri, 05 Martie 2014 09:00
Fondul forestier al României a făcut obiectul "unui fel de jaf" în ultimii ani și vom continua acțiunile începute pentru protejarea pădurilor de fostul ministru Lucia Varga, a declarat, marți, ministrul desemnat pentru preluarea Departamentului pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Doina Pană, în audierile de la comisiile de specialitate din Camera Deputaților și Senat.
Citeşte mai mult...
 
Romsilva se reorganizeaza PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Money
Miercuri, 17 Iulie 2013 14:37
Potrivit Luciei Varga, în prezent, Romsilva are 17.000 de angajaţi, instituţia urmând ca, până la sfârşitul anului, să se reorganizeze.
Citeşte mai mult...
 
Ocolul Silvic Fitioneşti a reprimit ciocanele de marcat PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Monitorul de Vrancea
Miercuri, 30 Ianuarie 2013 07:49

Pădurarii de la Ocolul Silvic Fitioneşti au primit ciocanele de marcat, după ce nu au fost găsite nereguli în urma verificărilor derulate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare. Controlul a fost organizat cu scopul de a constata dacă sunt respectate condiţiile legale de funcţionare a unui ocol silvic, respectiv suprafaţa şi dotarea cu logistică.

Citeşte mai mult...
 
Aproape totul despre Direcţia Silvică Brăila PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Arcasu
Marţi, 15 Ianuarie 2013 10:17
Această instituţie funcţionează pe bază de gestiune economică şi autonomie financiară, având ca scop principal gestionarea durabilă şi unitară, conform legii, a fondului forestier aparţinând statului. Înainte de a intra în detaliile raportului de activitate pe anul 2012 (semnat de dl. ing. Costică Vicol), să parcurgem o parte din istoricul DS şi structura pădurilor gestionate.
Citeşte mai mult...
 
Silvicultorii reprezentati in Camerele Agricole PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Zi de Zi
Miercuri, 12 Septembrie 2012 14:34

Viitoarele Camere Agricole Judeţene vor avea în componenţa lor 25 de membri, reprezentanţi din diferite organizaţii profesionale cu caracter agricol, unul din membrii fiind dat de sectorul silvic.

Citeşte mai mult...
 
Ocolul Silvic Campulung risca sa fie desfiintat PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Curierul
Vineri, 24 August 2012 15:28

În ultimii ani, activitatea an­gaja­ţilor Ocolului Silvic Cîmpulung a fost tot mai îngrădită de faptul că pădurile pe care le aveau cîndva în administrare şi-au găsit alţi proprietari, iar acum se află în grija ocoalelor private.

Citeşte mai mult...
 
Mai multe articole..
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 5
SEO Romania