Luni, 29 Aprilie 2024
Proprietarii de paduri din judetul Suceava, chemati sa adere la Federatia Nationala “Nostra Silva” PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Crai Nou
Luni, 04 Iunie 2012 11:10

“Nu trebuie să ne temem de legile silvice, trebuie să le respectăm ca şi pe cele bisericeşti, ci de unii oameni din instituţiile statului care fac ce vor cu aceste păduri”, a fost mesajul ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor > Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina a aderat la Federaţia Proprietarilor de Păduri din România chiar de la constituirea acesteia, la 15 martie 2012

Proprietari de păduri private din judeţul Suceava au răspuns chemării Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor în vederea constituirii filialei locale a Federaţiei Proprietarilor de Păduri şi Păşuni din România „Nostra Silva”, formă asociativă constituită în luna martie a acestui an.

„O filială judeţeană a Federaţiei Proprietarilor de Păduri înseamnă posibilitatea apărării în comun a dreptului de proprietate privat în faţa statului. A fost până acum un război necinstit, în care s-a inoculat ideea că retrocedarea pădurilor a fost o greşeală. Nu sunt de părere că oameni care au în proprietate jumătate din suprafaţa pădurilor din România pot fi nişte distrugători. Nu mi-e teamă de voi că veţi tăia pădurile, ci de Fondurile de investiţii care stau la pândă să vă cumpere proprietăţile. În ce priveşte relaţiile cu instituţiile statului, ele trebuie să fie civilizate, nu să adoptăm atitudini războinice”, a fost părerea profesorului universitar sucevean Marian Dragoi. 

Sursa: Crai Nou 

Share

Distribuie pe:

 
SEO Romania