Luni, 29 Aprilie 2024
Cum risipeste statul banii pe bunuri si servicii PDF Imprimare Email
Administrarea Padurilor - Wall Street
Vineri, 23 Decembrie 2011 09:12
Statul consuma pe bunuri si servicii atat cat cheltuieste si pentru lucrari, achizitiile fiind efectuate fara un control si fara o prioritizare in functie de necesitati, situatie care nu este consemnata si in cazul contractelor UE, unde regulile europene cresc gradul de respect fata de banul public. Topul autoritatilor cu cele mai multe proceduri de achizitie lansate in ultimele trei luni este alcatuit, in ordine, de Romsilva (cu 133 documentatii acceptate), Continuare


O alta concluzie rezultata din verificarile efectuate in finalul acestui an este ca o serie de autoritati contractante, precum Romsilva, incarca sistemul de achizitii publice cu proceduri fractionate, fara ca la nivel central sa fie cunoscuta adevarata necesitate a achizitiilor. Romsilva este prezentata in document drept un exemplu de "anomalie institutionala", deoarece achizitiile sunt decise la nivel local de catre directii silvice care nu au personalitate juridica, iar unitatii centrale ii revine doar rolul de a lansa in numele acestora procedurile de achizitie publica, fara o analiza a necesitatii.

"Este, poate, cel mai mare achizitor prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice, cumparand de la piuneze pana la armament, fara un control si o prioritizare in functie de obiectiv si necesitate", este concluzia in cazul Romsilva.

Concluziile sunt prezentate într-un document oficial, obţinut de MEDIAFAX, şi reflectă situaţia achiziţiilor efectuate în ultimul trimestru al acestui an de căre instituţii publice şi companii de stat.

Sursa: Wall Street
Sursa: Mediafax
Share

Distribuie pe:

 
SEO Romania