Vineri, 19 Aprilie 2024
Bistrita-Nasaud
Emil Iugan despre Radarul Pădurilor şi noua generaţie de ”şmecheri” susţinută politic PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Bistrita-Nasaud
Marţi, 13 Septembrie 2016 08:18

Omul de afaceri Emil Iugan, patronul MIS Grup şi membru în structurile de conducere ale Asociaţiei Forestierilor din România, spune că legile care reglementează activitatea în acest domeniu sunt, în continuare, foarte „stufoase” şi aparent împotriva celor care lucrează „cinstit, la suprafaţă”.

Citeşte mai mult...
 
Doina Pană: Şi un ministru incompetent la Păduri este o problemă de siguranţă naţională PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Bistrita-Nasaud
Vineri, 22 Ianuarie 2016 18:54

Deputatul Doina Pană, fost ministru al Pădurilor, crede că aşa cum Consiliul Suprem de Apărare a ţării a hotărât că pădurile reprezintă un domeniu de siguranţă naţională, tot aşa, „un ministru incompetent la Păduri este o problemă de siguranţă naţională”. Declaraţia vine pe fondul blocajului care se înregistrează în domeniul silvic, pe lanţul vânzare masă lemnoasă – exploatare – fabrici de mobilă, primele proteste fiind anunţate pentru marti, 26 ianuarie.

Citeşte mai mult...
 
"Nu pleacă câinii de la măcelărie" PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Bistrita-Nasaud
Joi, 14 Mai 2015 22:51
Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, consideră că până la adoptarea Codului Silvic, aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor, Guvernul va trebui să adopte o serie de măsuri tranzitorii. Potrivit acestuia, nu există pericolul relocării fabricilor de către compania austriacă, pentru că „nu pleacă câinii de la măcelărie“.

Citeşte mai mult...
 
Fabrica de cherestea „Silvania Internaţional”, pregătită să facă pasul spre o premieră în România PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Bistrita-Nasaud
Miercuri, 21 Ianuarie 2015 21:56

Viziunea de dezvoltare a fabricii de cherestea „Silvania Internaţional” din Lunca Ilvei - parte a grupului de firme MIS Grup Anieş - include un plan ambiţios ce ţine de construcţia de case din lemn pe un sistem revoluţionar, sistemul XLAM, unul pe care nicio altă companie românească nu l-a dezvoltat încă şi care aduce o serii de beneficii de natură economică, siguranţă şi confort sporit.

Citeşte mai mult...
 
Bani din sanii si trasuri - DS Bistrita Nasaud PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Bistrita-Nasaud
Joi, 03 Ianuarie 2013 17:11

Pe site-ul Direcţiei Silvice Bistrita Nasaud sunt expuse spre vânzare trăsuri şi sănii fabricate în atelierele proprii. Trăsurile sunt omologate pentru circulaţia pe drumurile publice, fiind dotate cu şasiu metalic, sisteme de frânare şi de amortizare, suprastructură din lemn cu tapiserie de cea mai bună calitate şi cu un design elegant.

Citeşte mai mult...
 
Preţul fructelor de pădure a scăzut considerabil faţă de alţi ani PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Bistrita-Nasaud
Luni, 13 August 2012 08:33
Necaz mare pe capul culegătorilor de fructe de pădure! Anul acesta, zmeura sau afinele sunt prea puţin căutate de clienţi, iar vânzătorii care în trecut vindeau cu găleţile aceste fructe, se plâng de faptul că le-au scăzut considerabil vânzările.
Citeşte mai mult...
 


SEO Romania