Miercuri, 12 Mai 2021
Brasov
IF Const participă la Expowood 2016, cu forţa despicătoarelor TAJFUN PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Miercuri, 16 Martie 2016 19:46

IF Const – un atribut bine definit în industria exploatării lemnului, care activează cu ani de experienţă în România, cu sediu şi punct de lucru în Sibiu. Utilajele pentru produs lemn de foc precum şi pentru exploatarea lemnului provin din diferite ţări ale Europei iar brandurile ca Tajfun – Slovenia, Lancman, Haase întregesc imaginea de ansamblu a companiei.

Citeşte mai mult...
 
Coruptia adversarul dezvoltarii sectorului forestier PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Vineri, 18 Septembrie 2015 04:19

Nicolae Țucunel, presedintele Asociatiei Forestierilor considera ca imbunatatirea legislatiei este urmatorul obiectiv al forestierilor, pentru ca daca lumea vorbeste despre abuzuri, este din cauza unei reglementari insuficiente sau deficiente.

Citeşte mai mult...
 
Agentul economic "Romsilva" favorizat de modul in care vinde masa lemnoasa PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Vineri, 18 Septembrie 2015 04:02

Raportul preliminar al Curtii de conturi: Regia Nationala a Padurilor Romsilva are o dubla calitate, de administrator al padurilor, dar si de agent economic, ceea ce poate crea perturbari pe piata concurentiala, adica dezavantajeaza celelalte firme.

Citeşte mai mult...
 
Forest Romania a reunit 60 de companii ce reprezinta 130 de branduri romanesti si internationale PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Vineri, 18 Septembrie 2015 00:00

''Ne bucuram ca un vis inceput acum multi ani a devenit realitate in aceasta toamna''a spus Anamaria Deliu ''Am reusit sa aducem intr-un cadru natural specific Romaniei peste 60 de companii ce reprezinta 130 de branduri romanesti si internationale de utilaje forestiere prietene cu mediul inconjurator, impreuna cu specialisti si ziaristi europeni extrem de interesati de realitatea romaneasca din acest domeniu.''

Citeşte mai mult...
 
Cultura forwarderelor câştigă teren în România PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Miercuri, 01 Iulie 2015 18:46

România e o ţară în care skidderele au dominat piaţa utilajelor forestiere. Acum însă, atât furnizorii de utilaje, cât şi companiile din sectorul exploatărilor forestiere vorbesc tot mai mult despre forwardere. La baza interesului lor pentru acest tip de utilaj stau numeroare motive. Printre acestea, distanţele mari de parcurs, cât şi nevoia de reducere a deteriorării şi eroziunii solului, dar şi o cultură a forwarderelor care începe să se contureze clar şi în România.

Citeşte mai mult...
 
Litigiul dintre Federatia Forestierilor si ROMSILVA se muta la Bacau PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Joi, 21 Mai 2015 11:02
Curtea de apel Brasov a respins excepţia lipsei calităţii de reprezentant al RNP-Romsilva, invocată de Federatia Forestierilor de asemenea, instanta brasoveana a respins excepţia insuficientei timbrării acţiunii, invocată de Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva.
Citeşte mai mult...
 
Holzindustrie Schweighofer a sprijinit Facultatea de Silvicultură cu 175.000 de lei PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Marţi, 02 Decembrie 2014 18:28

Compania Holzindustrie Schweighofer SRL a sprijinit dotarea Laboratorului de Biometrie din cadrul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere, Universitatea Transilvania din Brașov, sponsorizând achiziția de instrumente de cercetare în valoare de 174.279 lei.

Citeşte mai mult...
 
Un nou Cod silvic va duce la creşterea valorii lemnului industrializat PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Miercuri, 03 Septembrie 2014 07:58
Preşedintele Asociaţiei Forestierilor din România, Nicolae Ţucunel, susţine că adoptarea unui nou Cod silvic este imperios necesară şi solicită parlamentarilor să ia în discuţie acest lucru cât mai rapid. Ţucunel spune că modificările faţă de actul normaticv aflat în vigoare încă din 2008 ar trebui să vizeze modalitatea de vânzare a masei lemnoase, iar fondul forestier din România să fie administrat unitar de către stat
Citeşte mai mult...
 
Zilele Forestierului 2014 PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Miercuri, 03 Septembrie 2014 07:56
Zilele Forestierului este un eveniment prin care este marcat începutul anului forestier, care are loc la 1 septembrie. Sărbătoarea este dedicată celor care prin activitatea lor slujesc pădurea prin aplicarea operaţiunilor de exploatare şi valorificare a masei lemnoase în conformitate cu tratamentele impuse de regimul silvic, astfel încât să i se asigure acesteia dezvoltarea de care are nevoie, iar una din cele mai importante resurse ale globului – lemnul, să fie transformată în bunuri de larg consum şi cu folosinţă îndelungată.
Citeşte mai mult...
 
Surpriza de la Expowood PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Marţi, 27 Mai 2014 08:15

In perioada 28-31 Mai 2014, pe platforma Roman SA din Brasov in cadrul targului de profil EXPOWOOD, ocazie cu care, pe langa utilajele expuse va puteti bucura de o noua premiera:

Citeşte mai mult...
 
Afaceri austriece de peste 700 milioane de euro în industria de prelucrare a lemnului PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Luni, 29 Octombrie 2012 14:53
Sebeş (Alba), Rădăuţi (Suceava) şi Braşov sunt câteva dintre zonele pe care companiile austriece le-au pus pe harta mondială a prelucrării lemnului şi unde realizează anual o producţie de sute de mii de metri cubi.
Citeşte mai mult...
 
Padurile trimise la export PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Luni, 08 Octombrie 2012 12:41

Statisticile arată că ne dispar pădurile de răşinoase în timp de împăduririle sînt foarte anemice

Faptul că pădurile sînt ţinta defrişărilor ilegale o arată şi statisticile care confirmă jaful despre care cetăţenii fac vorbire de peste un deceniu fără ca nimeni însă să le asculte păsurile. La nivelul judeţului Braşov funcţionează o serie de instituţii publice ai căror angajaţi au atribuţii în protecţia Mediului şi implicit a pădurilor. Din păcate însă acţiunile acestora sînt prea puţine şi n-au reuşit să stopeze defrişările pădurilor şi exportul lemnului.

Citeşte mai mult...
 
Directia Silvica Brasov scoate la vanzare in data de 4 octombrie 39 de cai lipitani PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Miercuri, 03 Octombrie 2012 06:45

Aceştia fac parte din Herghelia Sâmbăta de Jos, fondurile obţinute urmând să fie folosite pentru funcţionarea acesteia

Direcţia Silvică Braşov scoate la vânzare prin licitaţie pe 4 octombrie 39 de cai lipiţani de la Herghelia din Sâmbăta de Sus, singura administrată de direcţia braşoveană.

Citeşte mai mult...
 
Dezastru ecologic la Budila! Doua tone de pastravi omorati PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Brasov
Luni, 20 August 2012 12:07

Exploatările forestiere au făcut un adevărat prăpăd ecologic la Budila, unde este o păstrăvărie amenajată pe cursul pârâului Valea Morii, la 13 kilometri de municipiul Brașov.

Citeşte mai mult...
 


SEO Romania