Miercuri, 12 Mai 2021
Suceava
Forestierii solicita stoparea practicilor anticoncurențiale PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Miercuri, 16 Martie 2016 19:31

Cu stupoare constatăm că RNPRomsilva organizează prin Direcția Silvică Suceava licitație pentru prestări servicii exploatare încălcând grav prevederile HG. 924/2015 prin neasigurarea imparţialităţii în îndeplinirea sarcinilor care îi revin așa cum prevede art. 74.

Citeşte mai mult...
 
Protest al forestierilor pe străzile din Suceava PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Marţi, 02 Februarie 2016 16:44
Citeşte mai mult...
 
Blocajul de pe piata lemnului din Romania a generat o premiera pentru Holzindustrie Schweighofer: Fabrica din Radauti prelucreaza acum cherestea adusa din Germania PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Luni, 18 Ianuarie 2016 23:55

Blocajul inregistrat in prezent in industria lemnului din Romania a determinat Holzindustrie Schweighofer sa importe cherestea din Germania pentru fabrica din Radauti, fiind aduse pana in prezent patru trenuri cu cherestea care sa fie prelucrata superior la Radauti pentru productia de grinzi lamelare.

Citeşte mai mult...
 
Peste 1.500 de forestieri din Suceava şi Botoşani vor protesta în faţa Guvernului PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Luni, 18 Ianuarie 2016 23:37
Peste 1.500 de forestieri din Suceava şi Botoşani sunt hotărâţi să îşi spună păsurile în stradă, în faţa sediului Guvernului României, timp de două zile, pentru a atrage atenţia asupra problemelor semnalate de ei şi pentru a cere luarea unor măsuri concrete de remediere a situaţiei create la nivel naţional.
Citeşte mai mult...
 
Membrii ASFOR prezenti la sedinta Comisiei de Dialog Social PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Luni, 28 Decembrie 2015 20:56
Astazi, 28 decembrie 2015, la sediul Institutiei Prefectului - judetul Suceava a avut loc sedinta Comisiei de Dialog Social, in cadrul careia au fost analizate aspectele invocate de Asociatia Forestierilor din Romania (ASFOR), Sucursala Suceava referitoare la problemele cu care se confrunta sectorul de exploatare si industrializare a lemnului. La intalnire au participat membrii ASFOR, reprezentantii Directiei Silvice Suceava, ai Garzii Forestiere Suceava si cei ai Institutiei Prefectului.
Citeşte mai mult...
 
Granzii lemnului refuză să participe la licitațiile organizate de Direcția Silvică Suceava PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Miercuri, 23 Decembrie 2015 20:26
n data de 21 și 22 decembrie a fost organizată licitația principală pentru masa lemnoasă pe picior, DS a scos pentru licitare un volum de 518.000 mc.Direcția Silvică Suceava nu este implicată în stabilirea preșurilor, însă agenții economici arată cu degetul spre Romsilva.
Citeşte mai mult...
 
Refuză să liciteze masă lemnoasă PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Miercuri, 23 Decembrie 2015 05:52
n județul Neamț nu s-a cumpărat niciun metru cub de lemn din cel scos la licitație de Romsilva. Peste 150 de exploatatori de masă lemnoasă s-au inscris la liciatia care a avut loc, astăzi, la Directia Silvică, însă nu au depus nicio ofertă, în semn de protest si solidaritate cu ceilalti colegi din tara.
Citeşte mai mult...
 
Agenţii economici nu au licitat la Suceava PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Miercuri, 23 Decembrie 2015 05:49
Cea mai aşteptată licitaţie de masă lemnoasă din an, în care se scot la vânzare cele mai mari cantităţi exploatabile anul viitor de pe partizile (parcelele) stabilite de Direcţia Silvică Suceava, s-a soldat cu un rezultat neaşteptat. La licitaţie s-au înscris foarte mulţi agenţi economici – aproximativ 300, dar nici unul dintre ei nu a licitat.
Citeşte mai mult...
 
Exploatatorii de lemn din Suceava și-au spus of-urile prefectului. Vezi ce nemulțumiri au! PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Vineri, 18 Decembrie 2015 08:51
Aproximativ 200 de exploatatori de masă lemnoasă din județul Suceava au avut o întâlnire, joi, la Palatul Adminstrativ din municipiul reședință de județ alături de Asociația Forestierilor din România-ASFOR, sucursala Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și prefectul județului, Constantin Harasim.
Citeşte mai mult...
 
Investiţie de 20 de milioane de euro în reciclarea deşeurilor lemnoase, la EGGER Rădăuţi PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Miercuri, 09 Septembrie 2015 10:46

Compania EGGER a investit în acest an 20 de milioane de euro într-o instalaţie de reciclare şi un punct de colectare a deşeurilor lemnoase, care, conform oficialilor companiei, consolidează fabrica pe care o deţine în Rădăuţi. Directorul tehnic al EGGER, Ioan Lucian Banciu, a prezentat ieri cea mai recentă investiţie, precum şi cifrele care arată ceea ce reprezintă EGGER Rădăuţi.

Citeşte mai mult...
 
Holzindustrie Schweighofer începe operațiunile în fabrica de la Reci PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Luni, 24 August 2015 08:20

Holzindustrie Schweighofer a început operațiunile în fabrica de cherestea de la Reci, județul Covasna, după obținerea tuturor autorizațiilor necesare pentru funcționare, acesta reprezentând un proiect important pentru industria lemnului din România, precum și pentru comunitatea locală.

Citeşte mai mult...
 
Holzindustrie Schweighofer: Nu prelucrăm lemn care nu are documente de provenienţă legală PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Vineri, 08 Mai 2015 10:45
Reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer, unde Ministerul Mediului a declanşat un control, susţin că fabricile pe care compania le deţine nu prelucrează lemn care nu este însoţit de documente de provenienţă legală şi apreciază iniţiativa autorităţilor de a face ”supra-controale”.
Citeşte mai mult...
 
A fost pusă în funcțiune noua unitate de producție a grinzilor lamelare din fabrica Rădăuți PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Miercuri, 18 Februarie 2015 22:16

După faza de test, noua unitate Schweighofer pentru producție a grinzilor lamelare a obținut certificatul JAS necesar (Japan Agriculture Standard) și a fost pusă în funcțiune în luna februarie. Grinzile lamelare pot fi compuse prin încleierea într-o structură specială a 4 până la 10 lamele testate la rezistență, care asigură o stabilitate omogenă.

Citeşte mai mult...
 
Senatorul Donţu cere prelungirea perioadei de implementare a sistemului Wood Tracking PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Sâmbătă, 06 Septembrie 2014 08:40

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, solicită ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Adriana Pană, prelungirea cu cel puţin şase luni a perioadei de implementare a sistemului Wood Tracking conceput pentru urmărirea trasabilităţii lemnului. Donţu a arătat că urmare a discuţilor avute cu agenţii economici din judeţ şi din ţară care operează cu lemn au rezultat o serie de probleme şi deficienţe în legătură cu aplicare unor acte normative precizând că sistemul conceput pentru urmărirea trasabilităţii lemnului nu este funcţional decât în parte la această dată.

Citeşte mai mult...
 
Suceava - 55 de hectare de padure puse la pamant de vant PDF Imprimare Email
Mediul de Afaceri - Suceava
Marţi, 22 Iulie 2014 17:49

ISU Suceava precizează că luni, în jurul orelor 22, un front atmosferic din partea de Nord a Carpaţilor Orientali, care s-a manifestat în principal sub forma vântului puternic, cu viteze şi direcţii interschimbabile, a provocat rupturi şi doborâturi de pădure pe raza administrativă a comunei Ulma.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 3
SEO Romania