Vineri, 26 Aprilie 2024
Adevarul
Prefectul de Dambovita: “Taierile padurilor in Dambovita au luat-o razna” PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Miercuri, 21 Decembrie 2011 09:34

Cu vocea-i impunătoare şi cu privirea şi cu privirea şi mai şi, prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota, le-a atras atenţia directorilor că nu îşi fac treaba aşa cum ar trebui. Un prim indiciu ar fi acela că “tăierile pădurilor în Dâmboviţa au luat-o razna”.

Citeşte mai mult...
 
24 de persoane prinse la furat de lemn pentru foc PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Miercuri, 23 Noiembrie 2011 08:49

În doar trei saptamani, poliţişti mehedinţeni au confiscat 100 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 13.000 lei
Sezonul rece este perioada în care hoţii de lemne îşi fac de cap prin pădurile judeţului.
În urma unor verificări efectuate de poliţişti şi pădurari au fost descoperite 24 de persoane, în timp ce tăiau, sustrăgeau sau transportau în condiţii ilegale aproximativ 100 metri cubi de material lemnos.

Sursa: Adevarul 

 
Prima captura in Neamt care deschide sezonul taierilor ilegale de brazi PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Luni, 21 Noiembrie 2011 10:06

Polițiștii au găsit 231 de pomi pregătiți pentru comercializare pe proprietatea unui nemțean din comuna Dămuc. Brăduții au fost confiscați și predați în custodia Ocolului Silvic Bicaz. 

Citeşte mai mult...
 
Mures - Plantatie de pin, facuta scrum PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Miercuri, 26 Octombrie 2011 07:16

Un barbat in varsta de 47 de ani din satul Poarta-comuna Faragau este cercetat pentru ucidere din culpa dupa ce a incendiat marti, 25 octombrie, un hectar de padure.

Citeşte mai mult...
 
Hotii de lemne ar putea fi pedepsiti mai aspru PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Vineri, 21 Octombrie 2011 10:17

Ministerului Mediului şi Pădurilor le-a pus gând rău hoţilor de lemne. Ministrul Laszlo Borbely a declarat, joi, la Braşov, că vrea să modifice legea în domeniul silvic.
„Vrem să modificăm legislaţia şi sper, în curând, să existe o infracţiune şi în cazul în care se fură un metru cub de lemn, nu numai peste cinci metri cubi.

Citeşte mai mult...
 
Amenzi de peste 5.000 de lei în vestul judeţului Giurgiu pentru comercianţii de material lemnos PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Vineri, 07 Octombrie 2011 07:12

Reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic de Vânătoare (ITRSV) Giurgiu, Direcţiei Silvice Giurgiu şi Ocolului Silvic Comana împreună cu ofiţeri ai Serviciului Ordine Publică au verificat mai multe firme şi autovehicule care transportă material lemnos fără documente legale în vederea comercializării.
Citeşte mai mult...
 
Dolj - Mii de salcami rasi de pe fata pamantului PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Luni, 03 Octombrie 2011 07:24

Perdelele forestiere din zonele Dobroteşti - Mârşani au fost subţiate de hoţi, iar pădurile de la Celaru, rărite anul acesta „cum nu s-a mai pomenit“, după spusele viceprimarului Marin Stroe. Directorul Direcţiei Silvice Dolj precizează că este vorba despre „un fenomen macro“ întâmplat în primăvară şi dă asigurări că a luat deja măsuri.

Citeşte mai mult...
 
6 mc lemn si 10 arbori rezultatele partiale ale raziei in judetele Suceava, Neamt, si Maramures PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Vineri, 30 Septembrie 2011 11:31

Oamenii legii au survolat ieri judeţele Neamţ, Suceava şi Maramureş în căutare de braconieri silvici

Poliţia Română a pus gând rău nemţenilor, sucevenilor şi maramureşenilor care taie ilegal pădurile şi a demarat ieri o acţiune amplă de monitorizare a fenomenului, care va dura până la finalul acestei săptămâni. Acţiunea nu a fost anunţată la nivel local, iar zonele vizate nu au fost dezvăluite. Echipe mixte, formate din poliţişti şi silvicultori, acţionează în judeţele Neamţ, Maramureş şi Suceava, fiind coordonate din aer de un elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. 

Citeşte mai mult...
 
Cum ard zece hectare de padure de la o tigara aprinsa PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Marţi, 20 Septembrie 2011 09:10

Pompierii ilfoveni susţin că 15 hectare de pădure de salcâm tânăr şi paie de lângă Măgurele au ars duminică de la jarul de ţigări. Acesta este cel mai mare incendiu de pădure din ultimii ani din judeţ. Lucrătorii ISU au reuşit să stingă flăcările în aproximativ şase ore. Un cioban de la o stână din zonă era cât pe ce să ardă de viu. Focul a izbucnit duminică, în jurul orei 14.30, în pădurea situată între comunele ilfovene Dărăşti şi Dumbrava.

Citeşte mai mult...
 
Hoti de lemne, luati la tinta cu pusca de padurar PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Joi, 15 Septembrie 2011 12:11
5 hoţi de lemne au avut ghinionul să dea chiar peste pădurarul din localitatea dâmboviţeană Dragodana când mai aveau puţin să iasă cu “prada” din pădure. Pădurarul Costel Pascale i-a avertizat să lase lemne şi să plece, dar pentru că hoţii au devenit agresivi, a pus mâna pe puşcă şi i-a luat la ţintă.

Sursa: Adevarul 
 
Ministrul Borbely vrea să schimbe legea: dosar penal pentru jumătate de metru cub de lemn furat! PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Vineri, 26 August 2011 06:51
Prezent la Sibiu la Festivalul Internaţional al Silvicultorilor, ce are loc între 25 şi 26 august, ministrul mediului Laszlo Borbely a declarat că nu este mulţumit de modul în care sunt păzite pădurile ţării şi nici de legile, prea permisive.„Nu sunt deloc mulţumit cu ce se întâmplă din punct de vedere al tăierilor ilegale de păduri, chiar dacă am făcut un protocol în urmă cu doi cu
Citeşte mai mult...
 
Arges - Amendati cu 2000 de lei pentru furt de lemne PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Marţi, 16 August 2011 08:43

Doi tineri din Bughea de Sus s-au ales cu amenzi de câte 2000 de lei, după ce au fost prinşi de poliţişti când transportau lemne de fag fără documente de provenienţă.Poliţiştii din cadrul Secţiei 16 Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ i-au depistat pe raza comunei Bughea de Sus, pe doi tineri care transportau lemne.

Citeşte mai mult...
 
Zalau - Politistii le-au confiscat lemnele de foc PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Vineri, 12 August 2011 06:10

In cursul zilei de ieri, poliţiştii au confiscat aproximativ 7 metri cubi de material lemons, pentru care transportatorii nu au putut prezenta acte de provenienţă. Un şofer din Cehu Silvaniei şi unul din Zalău au fost opriţi în plin trafic pentru că transportau lemne de foc fără acte .Poliţiştii din Cehu Silvaniei au oprit, în noaptea de marţi spre miercuri, un tractor care circula pe o stradă din oraş, şi care tracta o remorcă încărcată cu material lemons. Şoferul tractorului, un localnic de 44 ani, nu a putut prezenta acte de provenienţă a materialului lemons. Poliţiştii au descoperit în urma cercetărilor că lemnele proveneau dintr-o pădure din judeţul Satu Mare,
Sursa: adevarul 

 
Brasov - Au furat aproape cinci hectare de padure PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Marţi, 09 August 2011 11:39

Furturile de lemn din Harghita par să nu se mai oprească. O analiză a Direcţiei Silvice arată că, în primele şase luni ale anului, s-au furat 2.255 de metri cubi de lemn, potrivit informatiaharghitei.ro. Paguba se ridică la 330.000 de lei. Aceasta înseamnă că, dacă ar fi fost vorba despre o plantaţie compactă, o suprafaţă de aproximativ cinci hectare de pădure ar fi fost rasă de pe faţa pământului.
Sursa: adevarul

 
Brasov - Prinşi la furat de lemne PDF Imprimare Email
Paza padurilor - Adevarul
Joi, 04 August 2011 07:17
Poliţiştii din Codlea au oprit, ieri noapte, pentru un control de rutină o maşină de Constanţa care se îndrepta cu viteză spre ieşirea din oraş.În autovehicul au fost descoperiţi cinci metri cubi de lemn, pentru care şoferul de 49 de ani nu avea niciun fel de acte de provenienţă. Materialul lemnos a fost confiscat şi dus la Ocolul Silvic din localitate, iar şoferul s-a ales cu dosar penal şi o amendă usturătoare.

Sursa: Adevarul
 
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 3
SEO Romania